Blog2020-10-01T07:31:11+00:00

K-drama Squid Game

Netflix bracht op 17 september 2021 de Koreaanse serie Squid Game uit. Als K-drama lover ben ik daar natuurlijk direct voor gaan zitten en…heb het inmiddels al 5 x gezien! Je hebt het ongetwijfeld al ergens voorbij zien komen. Deze serie is een hit en staat wereldwijd op nummer 1.

squid game

Wat is Squid Game

De naam Squid Game komt van een populair spelletje onder Koreaanse kinderen. Een soort tikkertje met aanvallers en verdedigers. De lijnen waarbinnen het spel wordt gespeeld lijken op de vorm van een inktvis. De Netflix serie is gebaseerd op dit kinderspelletje dus vandaar de naam Squid Game. In Squid Game strijden 456 Zuid-Koreanen om een gigantische geldprijs van ruim 45,6 miljard WON (ruim 33 miljoen euro) De deelnemers zitten allemaal met schulden en hebben het geld hard nodig. Van een gescheiden vader tot een oude opa tot een vluchteling uit Noord-Korea, zitten opgesloten in een grote bunker. Daar spelen ze een aantal bekende Koreaanse kinderspelletjes met een lugubere afloop, als je afvalt dan overleef je het niet.  De setting ziet er vrolijk en gekleurd uit maar schijn bedriegt en gaat het er allemaal heel grimmig aan toe.

Houd jij van een een beetje spanning en horror? Dan wil je dit in 1 keer afkijken! In deze serie wordt het drama iedere keer weer groter en heeft het hele verrassende wendingen. Voor de echte K-drama beleving moet je dit wel in het Koreaans gaan kijken!

 

 

Over K-Life

안녕하세요 K-lovers!

Welkom op mijn website K-Life! K-Life staat voor Korean Beauty and lifestyle en gaat over mijn passie voor alles wat met Korea te maken heeft. De liefde voor Korea komt voor een deel uit mijn achtergrond; dochter van een Nederlandse vader en Koreaanse moeder. Al jaren ben ik fan van K-Pop bands en K-drama series en tijdens een geweldige vakantie in Zuid-Korea, Seoul maakte ik kennis met het heerlijke Koreaanse eten en natuurlijk de K-beauty!

De 10 stappen routine van de Korean beauty trend heeft mij enorm geïnspireerd en sluit ook heel goed aan bij mijn opleiding tot schoonheidsspecialiste. De kennis en ervaring die ik hiermee opdoe deel ik graag via K-life. De eerste K-beauty artikelen staan online en deze collectie wordt steeds weer aangevuld. Ook komen hier de heerlijkste Koreaanse recepten en post ik updates over de nieuwste K-pop bands en K-drama series. Verder houd ik van tekenen (BTS!) en haak ik graag schattige Koreaanse Line Friends poppetjes.

Dus ben jij ook een K-lover? Dan zie ik je graag bij K-life!

안녕

Groetjes,

Sanne

Wat is K-beauty?

Wat is K-beauty – K(orean) beauty staat voor alle beauty producten uit  Zuid-Korea. Deze producten zijn in vergelijking met westerse producten heel innovatief. Het is een manier van je huid verzorgen hét geheim is voor een stralende en prachtige glowy huid. Het Koreaanse beauty ritueel is er vooral op gericht om de huid te voeden en te hydrateren in plaats van te bedekken met allerlei producten.

Tijdens mijn vakantie in Zuid Korea heb ik het met eigen ogen kunnen zien. Zoveel vrouwen (en mannen) met een prachtige egale en “dewy” huid. Er is ook een enorm aanbod aan beauty stores waar je eindeloos kunt shoppen.

10 stappen ritueel

Ja dat lees je goed. Het Koreaanse ritueel bestaat uit 10 stappen die ze elke ochtend en avond uitvoeren om een goed resultaat te krijgen. Natuurlijk hoef je niet alle stappen elke dag te doen zoals de exfoliatie en het masker. Het ritueel begint met het dunste product en eindigt met het dikste. Het 10 stappen plan zit zo in elkaar:

Stap 1: Reinigingsolie

De reinigingsolie gebruik je als eerste stap van de Koreaanse skincare routine.

WHY? Met een olie kun je je huid reinigen van make-up, vuil en talg. Olie reinigers bevatten ingrediënten die niet alleen het huidoppervlak reinigen, maar het ook meteen hydrateren. De oliën werken als een soort van oplosmiddel waaraan soortgelijke ingrediënten zich hechten. Zoals olieachtige ingrediënten in make-up en talg worden door de cleansing oil opgenomen en verwijdert van de huid. Doordat het makkelijk af te spoelen is met lauw water is het de ideale manier om make-up en producten met een SPF van je huid ermee te verwijderen.

HOW? Breng een kleine hoeveelheid aan op de huid en masseer het zachtjes in de huid. Spoel het daarna goed af met lauw water en dep je gezicht voorzichtig droog met een zachte, droge en schone handdoek. Gebruik hierna een water based cleanser. Deze methode is ook bekend als double cleansing.

Zeker als je oogmake-up draagt is deze stap van belang. De huid rondom je ogen is het kwetsbaarst en moet voorzichtig behandeld worden. Dit kan je doen met een speciale, zachte oogreiniging.

Stap 2: Reiniger op waterbasis

Een water based cleanser is een belangrijk onderdeel van de beroemde skincare routine, omdat het de tweede stap is in je double cleansing routine

WHY? Een reiniger op waterbasis of reinigingsgel reinigt je huid nog dieper van onzuiverheden zoals make-up, dode huidcellen en talg. Veel reinigingsgels maken gebruik van ingrediënten die bepaalde huidproblemen aanpakken. Daarnaast wordt de huid gehydrateerd, verzorgd en in evenwicht gehouden.

Reinigingsgels zijn geschikt voor een normale tot vette huid, echter wanneer je last hebt van een zeer droge huid is een ander soort reiniger vaak effectiever.

HOW? Breng de cleanser aan op je vingers en masseer het zachtjes over een natte huid. Spoel daarna het schuim af met lauw water en dep je gezicht dan droog met een zachte, droge en schone handdoek. Hierna kun je als volgende stap een peeling of scrub aanbrengen.

Dit doe je eerst met een olie-gebaseerde reiniging en daarna een water-gebaseerde reiniging Dit doe je om de rest van de make-up en/of onzuiverheden weg te halen.

Stap 3: Exfolieer

Deze stap is zeker niet dagelijks nodig. 1 of 2 keer per week is het maximale. Als je teveel exfolieert beschadig je je huid en kan je last krijgen van uitslag en comedonen.

Wanneer je merkt dat de huid droge plekjes begint te vertonen, ruw aanvoelt en behoefte heeft aan huidverzorging is het goed om een peeling of scrub behandeling te doen. Het is belangrijk om te weten dat het niet verstandig is om deze stap dagelijks uit te voeren. Scrub of peel dus niet vaker dan twee keer per week.

WHY? Exfoliëren doe je door scrubs of peelings te gebruiken. Deze verwijderen dode huidcellen op het huidoppervlak en zorgen voor een gezonde, nieuwe huid. Scrubben is wat intensiever, vandaar dat het wordt afgeraden wanneer je last hebt van een gevoelige huid. Met scrubben verwijder je niet alleen de dode huidcellen, maar voorkom je ook puistjes, mee-eters en ingegroeide haartjes.

HOW? Breng een gewenste hoeveelheid aan op de huid. Masseer met ronddraaiende bewegingen in de huid. Vermijd hierbij de ogen en mond. Spoel vervolgens af met lauw water.

stap 4: toner

Deze stap gebruik je om zeker te zijn dat je huid helemaal schoon is en klaar is voor het verzorgende gedeelte.

stap 5: essence 

Dit woord is dit bekend in Nederland, maar eigenlijk is het een lichtere en waterige visie van de toner en zorgt ervoor dat het je huid op voorbereid word op de volgende en verzorgende stappen die hierna volgen.

stap 6: treatment

serums, ampoules en boosters. Dit zijn de echte verzorgende producten die veel actieve stoffen bevatten die jou en je huid helpen om de Korean Glow te krijgen.

stap 7: sheet mask

Een sheet mask is een katoenen masker met geconcentreerd serum erin die ook nog actieve ingrediënten bevat. Dit masker kan je 2 keer in de week doen en geeft snel resultaat. Hiervoor zijn verschillende soorten zoals voor de anti-ging, brightening en hydrateren.

stap 8: oog-creme

deze creme is bedoeld voor de dunne en kwetsbare huid rondom de ogen. Hier zie je op latere leeftijd de eerste rimpels en om dat te voorkomen moet je er goed voor zorgen.

stap 9: moisturizer

Een moisturizer of dagcreme is nodig om de dag door te komen en dat de huid gehydrateerd blijft.

stap 10: SPF 

Om het ritueel mee af te suiten. De zon is een grote boosdoener als het om anti-ging gaat. Door deze stap te volgen verminder je de veroudering van de huid. Deze stap moet je om de 1 of 2 uur per dag herhalen om het beste effect te krijgen.

Ga naar de bovenkant