K-drama Blog2020-09-29T15:18:47+00:00

K-drama Squid Game

Netflix bracht op 17 september 2021 de Koreaanse serie Squid Game uit. Als K-drama lover ben ik daar natuurlijk direct voor gaan zitten en…heb het inmiddels al 5 x gezien! Je hebt het ongetwijfeld al ergens voorbij zien komen. Deze serie is een hit en staat wereldwijd op nummer 1.

squid game

Wat is Squid Game

De naam Squid Game komt van een populair spelletje onder Koreaanse kinderen. Een soort tikkertje met aanvallers en verdedigers. De lijnen waarbinnen het spel wordt gespeeld lijken op de vorm van een inktvis. De Netflix serie is gebaseerd op dit kinderspelletje dus vandaar de naam Squid Game. In Squid Game strijden 456 Zuid-Koreanen om een gigantische geldprijs van ruim 45,6 miljard WON (ruim 33 miljoen euro) De deelnemers zitten allemaal met schulden en hebben het geld hard nodig. Van een gescheiden vader tot een oude opa tot een vluchteling uit Noord-Korea, zitten opgesloten in een grote bunker. Daar spelen ze een aantal bekende Koreaanse kinderspelletjes met een lugubere afloop, als je afvalt dan overleef je het niet.  De setting ziet er vrolijk en gekleurd uit maar schijn bedriegt en gaat het er allemaal heel grimmig aan toe.

Houd jij van een een beetje spanning en horror? Dan wil je dit in 1 keer afkijken! In deze serie wordt het drama iedere keer weer groter en heeft het hele verrassende wendingen. Voor de echte K-drama beleving moet je dit wel in het Koreaans gaan kijken!

 

 

Ga naar de bovenkant